Kyllä aika menee vauhdilla, pennut on nyt jo pikkasen reilun kuukauden ikäisiä. Huh, just ne vasta syntyi ja kohta jo lähtevät uusiin koteihin...

Kuvaamisen kans on ollut pientä ongelman poikasta...nimittäin täti toi kameransa lainaan ja kuinka ollakkaan, otin sen mukaan ku lähin irlis pentuja katselemaan. Sieltä lähtiessä sitten laitoin kameran auton katolle ja arvata saattaa että se myös unohtui sinne. Kamera oli löytynyt tieltä ja se oli rikki. Onneksi muistikortti kuitenkin oli ehjä ja pentupaikan naapuri oli katellut muistikortin sisältöä ja yhdistänyt sen irlispentuihin kun siellä niitäkin kuvia oli. Näin sitten mutkien kautta kamera löysi taas omistajansa. Noh, toisen kameran sain sitten lainaan ja sillä tänäänkin kuvia räpsin mutten saa niitä siitä koneelle. Nyt kyllä tuppaa vastustamaan näiden kuvien suhteen. Niitä kuitenkin tulee kunnes saan oman kamerani tai jonkun toisen kameran pelittämään...

Pennut voi hyvin ja pulleasti. Hymy Ulkoiltu on ja nurmea ihmetelty. Samaten matokuuri on saatu ja se ei maistunut hyvälle mutta syötiin kun pakko oli. Taka ovelle on terassi valmistumassa ja kunhan se huomenna valmistuu, ulkoilukin helpottuu. Saavat pennut siitä itsekseen juosta ulos. Kamarista muuttivat jokunen päivä kodinhoitohuoneeseen ja siitä onkin sitten lyhyt matka ulko-ovelle.

Pennut alko tuossa vajaa viikko sitten tulla pentulaatikosta yli kuin tyhjää vain. Korotin laitaa sen verran mitä voi että Lyyti kuitenkin pääsee pentuja vielä hoitamaan mutta ei auttanut. Yli tultiin niin että hujahti ja sitten patjalle tömähdettiin. Hymy Niinpä ajattelin että ei niitä enää mikään pidättele ja siirsin laatikon toiseen huoneeseen jossa voi sitten olla koko tila käytettävissä. Välillä pääsevät sitten juoksentelemaan ja tutustumaan olkkariin sekä keittiöön ja sekös vasta on kivaa.

Tarpeilla osataan jo hämmästyttävän hyvin käydä lehden päällä. Ihan muutama vahinko tulee ohi. Mietin että osasiko Nekunkin pennut jo tässä vaiheessa enkä kyllä muista miten asia oli. Vai ovatko nämät sitten vain niin harvinaisen fiksuja pentuja... Silmänisku Nyt on pentulaatikko pysynyt sitten puhtaana, siellä käydään syömässä ja väliin nukkumassa jos sinne asti ennättää ennen kuin uni yllättää.

Ruoka maistuu ja ei mene kuin hetki kun lautanen on tyhjennetty. Tainneet äitiinsä tulla...vaikkakin Lyyti oli nirso nappulakaudella mutta nykyään kun on raakaruokinnalla, ei tarvi kahtaa kertaa syömään kutsua. Isompien luitakin on mukamas vähän maisteltu vaikkakin ei hampaita vielä niin kovasti oo. Vähän alkaa jo neulanterävät hampaat kertoa että täältä tullaan housunlahkeet... Silmänisku Toistaiseksi niiltä ollaan kuitenkin vielä aika lailla saatu olla rauhassa. Kohta se hampaiden testaaminen alkaa.

Nimet alkaa olla pikkuhiljaa selvillä mutta ihan vielä en niitä julkaise. Ei kaikkien kohdalla oo lopullista päätöstä vielä tehty. Mutta ei siihen kovin kauaa mene kun tehdään.

 

Nekkukin on käynyt ultrassa ja pentujahan siellä näkyi. Jotenka siis Nekulle ja Elvikselle syntyy pentuja noin kuukauden kuluttua. Niillekkin pennuille on jo muutama kiva koti löytynyt. Tosi kiva kun nyt jää pentuja tähän lähimaastoonkin. Viimeks kaksi vuotta sitten ku lähti kaikki niin kovin kauas. Nyt on ilo seurata tässä lähellä asuvia pentuja ja toivottavasti muitakin näkee mahdollisuuksien mukaan usein.

 

Valokuvia tosiaan tulee kunhan kamerat saan kuntoon...