Nyt onkin ollut mätsäritäytteinen viikonloppu. Itsenäisyyspäivänä lauantaina oltiin Oulaisissa mätsärissä ja jokunn muukin oli tullut. Paikalla oli yli 80 koiraa. Manta ja Lyyti esiintyi mallikkaasti. Nekku sai kokeneena konkarina taas jäädä kotiin kun kolmen kans olis kertakaikkiaan loppunut jo kädet kesken.

Kummallakin meni hienosti. Saivat punaiset nauhat. Manta ei sitten punaisten pentujen kehässä enää sijoittunut. Lyyti oli pienten aikuisten kehässä koska kaverin koira oli isoissa ja kukaan ei olis pitänyt sillävälin Mantaa jos oltais jouduttu samaan aikaan kehään. Ja eipä kokorajakaan ylittynyt kuin 4 cm. Mutta kyllä Lyyti oli silti vähän eri sarjaa kun toiset oli pääasiassa puolet pienempiä. =) Ei se menoa haitannut. Lyyti oli punasten pienten 3 ja sai kauniin ruusukken ja herkkupussin.

Sunnuntaina oltiin sitten Ylivieskan mätsärissä ja siellä oli myös Lyyti ja Manta ja noin 40 muuta karvakuonoa. Kumpikin sai tälläerää siniset nauhat. Ja käyttäytyivät oikein mallikkaasti. Mitä nyt Lyyti lopuks alko ehtiin kehässä vain niitä maukkaita hevosten jättämiä palleroita. Lopuks olis sitten koko mätsärin sinisten kehä. Kaveri esitti Lyytin ku kahen ihan eri kokoa olevan koiran kans ei olis tullu yhtään mitään. Lyyti ei sijoittunut mutta Manta oli sinisten 3. Sai oikein hienon pokaalin ja kaikenlaista herkkua. Kyllä kahtena päivänä tulikin kerättyä koirille jos jonkinmoista purutikkua ja herkkua sekä itlle suklaatikkareita ja lakupötköjä. Kaveri sai omalle koiralleen (tollerin ja kultsun sekotus) XXL kokosen huomioliivin jonka sitten lahjoittikin Mantalle. Ja sehän vain meille sopi. Pikkasen iso, muttei paljon. Vähän kasvunvaraa. =)

Sunnuntain mätsärissä oli myös kinkunsyönti kisa. Siihen osallistu myös kumpikin koirista. Manta meni pentujen ja pienten aikuisten yhteiseen luokkaan. Hieman yleisöä nauratti ku Manta tulee pienten aikuisten jälkeen hotkasemaan kinkunpalat. Muutama pieni kinkkukuutio oli kolmella eri lautasella ja lautasten välissä pari metriä matkaa. Ne piti sitten mahd. nopsaan syödä ja mennä vielä maaliin. Manta suoriutui tästä hommasta sen verran nopsaan että oli 3. Lyyti joka kaikessa on niin perusteellinen, oli isojn koirien 4. Ja söi niiin niiiin rauhallisesti tuttuun tapaansa. Olishan se pitäny arvata. Ajattelin kuitenkin että jos se sattuis tekemään poikkeuksen kinkkupalojen kohdalla. =)

Kyllä täällä sitten vähän muutakin on tapahtunut kuin pelkkää mätsäreissä oloa. Manta on täyttänyt hetki sitten puolivuotta! Kyllä aika menee vauhdilla. Tässä kuvaa puolivuotiaasta neitokaisesta.

Tässä pieni luppakorvani. Kaikessako ottaa isommista mallia... =) Noh, ei nyt sentään. Kyllä ne korvat osaa oikeinkin olla. Ja alla kasvukäyrää hitusen. Lisää voi käydä kattelemassa galleriasta nettisivuilta.

9 viikkoa (reilu 2 kk)

 

4 kuukautta

 

6 kuukautta

Kuvat ei järin hienoja ku itselaukasevalla täytyy useinkin ottaa, mutta onpahan jotain kasvukäyrää kuvinakin. Aina ennen ku kamera laukeaa, ehtii Manta jo tehä vaikka mitä. Siispä lagotosta ei tulis tällä kuvaustyylillä edes hännänpäätä kuvaan...

Vähän vauhtia ja vaarallisia tilanteitakin on lähiviikkoihin sisältynyt. Yks kamala sateinen ilta Nekku ja Lyyti karkas ja olivat pari tuntia teillä tietämättömillä. Lyyti ei ikinä yksin lähe kauas, mutta Nekku oli rohkasuna mukana. Tulivat sitte onneks 11 aikaan illalla takas ihan litimärkinä ja kylmissään. Yks toinen päivä Nekku lähti sitten yksin lipettiin ja tuohon lähelle vain meni. Mutta kyllä sitä siinäkin sai olla kauhusta kankeana kun menin hakemaan sitä niin sehän päätti kävellä joen rantajäällä. Ja se kun ei järin paksua oo eikä kestävää. Ei edes koko joki oo vielä jäätynyt, vähän rannasta vain ja kamala virta. Nekku sitte rantajäillä käyskenteli ja etujalat menikin pariin kertaan jäästä läpi. Noh, onneks ymmärsi tulla rannalle hyväsään aikana. Nyt on sitten kaikenmaailman toimenpiteet tehty ja Nekku pysynyt aitauksessa. Se kun on narussa kii ja vielä aitauksen sisällä nii eipä siinä enää paljon oo mahiksia karkailla. Täytyy nyt toivoa että saadaan lunta sen verran että voi aidan alle kaivetut kuopat peittää ja ehkä päästää taas Nekun irti. Lyytillä ja Mantalla on ihan mahdottoman hauskaa ku juoksentelevat ulkona. Lyyti eellä joku lelu tai keppi suussa ja Manta perässä.

Hyvää joulunodotusta kaikille ! =)