Nekku ja Lyyti pyörähti koirahoitolassa muutaman päivän. Oikein hyvin oli muuten mennyt, mutta muutaman tempauksen olivat siellä keksineet...

Nekku kommentoi kotona ukkosta haukkumalla ja menee sängyn alle nukkumaan. Haukahtaa sieltä jokaiselle jyrähdykselle ja siinä kaikki. Hoitolaan viedessä sitten kerroin että pelkää ukkosta ja sitähän en voi tietää mitä siellä oudossa paikassa tekee mikäli ukkonen sattuu tulemaan.

Yhtenä päivänä oli sitten käynyt niin, että Lyyti oli ollut hoitajien kans sossutiloissa. Lyytiltä oli leikattu kynsiä ja se oli pitänyt tytöille seuraa. Jonku ajan kuluttua Lyyti oli kuitenki alkanu tökkiä yhtä tytöistä kuonollaan. Oli kuulemma oikein vauhtia ottanut ja aina tökännyt. Tämä kuonolla tökkiminen on Lyytin tapa kertoa että haluaa rapsutuksia tai jos haluaa jotain muuta esim. ulos pitää päästä niin tökkää ja menee heti kauemmas kattomaan menikö perille. Menee sen verran kauemmas että ei pysty rapsuttaan ja tulee heti kohta tökkäämään uudelleen entistä kovempaa ellei viesti oo menny perille. Lyyti oli tosiaan yhtä tytöistä tökkinyt ja hän oli sanonut toisille että tällä koiralla on mulle asiaa mutten tiiä mitä se koitta sanoa. Hetken päästä kyllä tuli sitten tieto siitä mitä Lyytillä oli asiaa. Nimittäin Lyyti oli hoitolan lasiovien läpi nähnyt että hoitolan puolella on Nekku ja toinen koira irti. Nekun ja toisen koiran piti olla ulkona häkissä, ei suinkaan irti hoitolalla. Kun tytöt meni ulos katsomaan, selvisi että Nekku ja viereisessä häkissä ollut koira oli kaivanut kumpainenkin oman häkkinsä nurkkaan kolon ja siitä sitten yhteisen tunnelin ulos. Ei ollenkaan tyhmästi toimittu... mitä tuota nyt kovin paljon kaivamaan jos yhteisen tunnelin voi tehdä. Nekku ja vieruskaveri oli vaistonnut että ukkonen on tulossa. Sillon ei vielä ukkosta ollut, mutta hetkenpäästä oli alkanut kun koirat oli saatu sisälle. Nekku oli sitten ukkosen alettua järsinyt häkkinsä verkkoa sisällä.

Seuraavana päivänä oli myös ukkonen ja pitempi aikainen sellainen. Nekku oli myös sillon mitä ilmeisemmin jyrsinyt häkin verkkoa. Kun menin hakemaan koirat kotiin, huomasin heti ettei kaikki ole ihan kohdallaan. Nekulla oli kummallakin puolella alahuulessa kamala turvonnut patti. Oli mitä luultavimmin jäänyt huuli häkin ja hampaiden väliin ja iho rikkoontunut ja turvonnut. Nekun patit oli niin kipeät että se kulki välillä pää kallellaan. Soitin sitten heti eläinlääkärille hoitolan pihasta ja sain Nekulle kipulääkereseptin apteekkiin. Kun Nekku sai ensimmäisen kipulääkkeen, muuttui se jonkun ajan jälkeen taas normaaliksi itsekseen. Ei enää mitään merkkejä kivusta, häntä heilui ja Nekku oli oma itsensä.

Seuraavana päivänä aloin sitten katella antidobing sääntöjä ja kuinka ollakkaan. Kipulääkkeillä on 28 vrk varoaika. Tämä siis tarkoitti sitä että Nekun 2 Oulun näyttelyä ja 1 Ylivieskan näyttely on peruttava. Harmillista, kerrankin kun on lähellä näyttelyt niin sitten joutuu perumaan. No ei asialle mitään voi ja pakkohan se oli koira hoitaa kuntoon. Tämä tarkoittaa nyt sitä että Nekku pääsee eroon karvoistaan kun tämän kesän näyttelyt on käyty Nekun osalta. Joku päivä täytyy ottaa ja trimmata koneella kaikki pois.

Lyyti ja podhalanski Taru on kuitenkin vielä osallistumassa näyttelyihin ja katotaan miten niiden käy. Mielenkiinnolla odottelen... =)